středa 7. září 2011

VHF Contest 2011

OK2R
JN89FN
OK2VZE - OK6TW - OK2PJW

Ráno balím anteny 2x12el. DK7ZB se stožárem a vyrážím na kopec Špilberg NR Kunštát. Počasí nádherné, jako by ani žádný závod neměl být.
Malá kamera umístěná na stožáru zaznamenala pohled na krajinu při stavbě, jak to vidí anténa. Hodinu před závodem je všechno připraveno. Anteny stojí, PSV nejlepší jaké může být, všechny přístroje fungují jak mají. Zkouším udělat pár spojení před závodem a najednou se to stalo. Centrála se zastavila a my zůstali bez energie...elektrické.
Rozhodli jsme se, že necháme ostatním stanicím náskok a odjíždíme dolů pro jinou centrálu. 1440  UTC už jsme QRV a začínáme dělat první QSO.
Zpočátku to jde pomalu. Mirek OK2VZE a já večer odcházíme na pivo do místní osvěžovny. Místní mi darovali malou bustu V.I.Lenina. Sošku jsem postavil na TRX a od té chvíle se pod dohledem velkého revolucionáře závod začíná pořádně rozjíždět. Stanice volají jedna za druhou. V noci dělám na CW ODX LZ7J 978 km. Podmínky se zdají být nadprůměrné a možná že i nová anténa 2x12 el. přispěla k lepšímu výsledku než minulé roky. Celkem jsme spáchali 402 QSO s celkovým výsledkem 114 tis. bodů.

Byl to pěkný závod. Děkuji všem za spojení a těším se naslyšenou příště.
73!

Žádné komentáře:

Okomentovat